„Croiește-ți viitorul”: Proiect dedicat tinerelor instituționalizate

Asociația Zi de Bine, împreună cu Asociația Lindenfeld demarează proiectul „Croiește-ți viitorul” prin care vor fi organizate trei tabere de viață independentă, unde  tinerele care se pregătesc să părăsească centrele de plasament vor învăța să croiască și să folosească mașina de cusut. Cele care îndeplinesc criteriile de vârstă și studii absolvite vor putea obține calificare profesională în domeniul croitoriei, în urma participării la un curs acreditat. De asemeni, cele mai talentate vor primi apoi mașini de cusut și materiale pentru a continua să lucreze.

Programul vizează 54 de tinere instituționalizate, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din centre de plasament, și 10 tinere din familii fără posibilități materiale. Suportul de curs va fi realizat de un specialist în croitorie și formator cu experiență în lucrul cu tinerii din medii defavorizate, iar selectarea tinerelor instituționalizate care vor participa în proiect se va efectua cu sprijinul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și al voluntarilor Ajungem MARI. Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 35.000 euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

„Separarea de familie, abandonul, abuzul, instituționalizarea, fac ca mulți dintre copiii și tinerii din centre de plasament să fie foarte vulnerabili. Pentru a căpăta încredere în forțele lor, au nevoie de oameni care să le ofere, cu răbdare și perseverență, acceptare necondiționată și încurajare permanentă, dar și de experiențe prin care să își dezvolte abilitățile și să vadă rezultatele muncii lor. Suntem încrezători că programul «Croiește-ți viitorul» le va ajuta pe tinere să își însușească noi abilități ce le vor facilita găsirea unui loc de muncă în viitor, dar și integrarea mai ușoară în societate”, declară Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Cei care doresc să contribuie suplimentar, pentru ca programul „Croiește-ți viitorul” să se extindă la un număr și mai mare de tinere, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite  pe www.zidebine.ro/doneaza.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut