Criza din Ucraina- Emil Boc: „Orice ajutor este binevenit”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, că nimeni nu ar trebui să rămână indiferent față de criza din Ucraina, cu toate implicațiile ei, și că orice ajutor pentru cei în nevoie este binevenit.

„Cei care doresc sa contribuie, prin diverse mijloace, și ar trebui ca nimeni să nu rămână neutru față de această criză umanitară, din puținul sau multul pe care îl are să ajute. Puteți ajuta în primul rând aducând produse alimentare, neperisabile, materiale cazarmament, hrană pentru animale de companie, materiale sanitare, produse de igienă, la cele șase centre de pe Primăverii nr.8, Observatorului nr. 1-3, strada Ghimeșului, parter, în incinta Catedralei Greco Catolice din Piața Cipariu, Piața Agroalimentară Gheorgheni, Piața Agroalimentară din Mănăștur. Aceste bunuri adunate de la clujeni sunt după aceea centralizate în trei depozite mari, după care sunt gestionate în concordanță cu autoritățile regionale și naționale pentru cei în nevoie. Niciun ajutor nu este prea mic și orice ajutor acordat este binevenit, în aceste momente grele. Am spus că e vorba de un maraton (n.red- criza din Ucraina) și se pare că se confirmă cel puțin deocamdată, că nu sunt șanse să o vedem epuizată foarte foarte repede”, a declarat primarul Emil Boc.

El a mai subliniat că la nivelul județului Cluj funcționează un serviciu de call center bilingv, 24 de ore din 24, și care oferă servicii de traducere în timp real și asistență în diferite situații cu care se pot confrunta refugiații din Cluj. Numărul de telefon este 0364406518. De asemenea, pentru cazare gratuită există, în continuare un call center care funcționează 24 de ore din 24 cu numerele 0740020719 și 0742013097.

În prezent, sunt 430 de locuri disponibile doar în unitățile acreditate. În Cluj-Napoca au fost cazați 3056 de refugiați ucraineni, până în momentul de față.

Nu în ultimul rând, Emil Boc a atras atenția că recent, Guvernul a mai modificat o hotărâre și după ce vor apărea normele de aplicare, clujenii care găzduiesc cetățeni străini vor putea primi, doar pentru cazare, 50 de lei, pe lângă suma pentru hrană.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut