Cristian Matei, raport după primul an din cel de al doilea mandat

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei susține că în primul an de la preluarea celui de al doilea mandat a reușit să asfalteze și să modernizeze 56 de străzi și curți interioare. „Dacă anul 2020 l-am încheiat cu record absolut de modernizare a 31 de străzi, anul acesta, până la această oră, avem 25 de străzi transformate, iar încă 19 șantiere deschise, dintre care, cel puțin încă 7 vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

În perioada următoare vom continua modernizarea străzilor, aceasta rămânând una dintre prioritățile administrației locale. De asemenea, prin actualele și viitoarele proiecte, continuăm investițiile în sectoarele cheie precum infrastructură, sănătate, educație și turism”, spune edilul. Cristian Matei precizează că după câștigarea alegerilor, munca este cea care face diferența. Dacă până acum am demonstrat că un oraș preluat în paragină poate fi reconstruit, în continuare, alături de echipa mea, vom demonstra că la Turda #SePoate ca un oraș să fie dezvoltat la cele mai înalte standarde. Alături de fiecare turdean am fost întotdeauna și voi continua să fiu, prin fapte, nu vorbe”, a spus Matei.

Municipiul Turda s-a transformat radical în ultimii ani. Totul a fost posibil cu ajutorul fondurilor europene. Orașul de pe Arieș a atras peste 300 de milioane de euro în cadrul actualului exercițiu financiar european, fiind plasat pe locul cinci la nivel național la capitolul performanță administrativă și pe locul întâi în rândul municipiilor care nu sunt reședință de județ.

Totodată, unul dintre proiectele gândite și implementate de municipalitate, cel privind modernizarea tuturor elementelor de infrastructură asociate cu mobilitatea, a fost declarat de Comisia Europeană ca fiind cel mai bun din Europa la capitolul mobilitate urbană.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut