Cristi Dulca: ”Sper să se termine acest coșmar, pentru că avem nevoie de sport”

Fost jucător la Universitatea Cluj și CFR Cluj, campion cu Rapid București în sezonul 1998-1999, component al „Generației de Aur”, prezent la turneul final al Campionatului Mondial din 1998, fostul fotbalist Cristian Dulca a declarat că dorința lui în acest moment este ca acest coșmar să treacă cât mai repede, fiindcă lumea are nevoie și de sport. Clujeanul crede că fotbalul în România nu se va relua mai devreme de 1 iunie. Dulca a vorbit și despre șansele Rapidului la promovare și crede că gruparea giuleşteană are şanse reale să revină în Liga I.

 

Dulca a răspuns întrebărilor suporterilor rapidişti în cadrul unei transmisiuni video pe contul oficial al clubului din Liga a II-a. „Urmăresc meciurile Rapidului de când este nepotul meu Alex în lot (n.r. – mijlocaşul Alexandru Dulca). Văd Rapidul cu şanse reale la promovare. În funcţie de investiţiile care se vor face va reveni în Liga I şi se va menţine acolo. Până la urmă să te menţii este cel mai important. Îmi pare rău că Daniel Pancu nu mai este la echipă, dar în acelaşi timp îi urez succes lui Dan Alexa pentru a duce Rapidul în Liga I. În viaţa de antrenor există momente când trebuie să te desparţi de o echipă, chiar dacă eşti idolul acelui club. Până la urmă rezultatele te menţin într-un post. Eu am vorbit cu Pancu, i-am spus că sunt alături de el şi i-am urat succes. Asta e viaţa de antrenor”, a spus actualul tehnician. Fostul internaţional a menţionat că nepotul său, mijlocaşul Alexandru Dulca, trebuie să demonstreze la antrenamente că merită să joace mai mult. „Sunt câţiva jucători interesanţi la Rapid acum. Hlistei e un jucător care îmi place şi, bineînţeles, îmi place de nepotul meu. Eu l-am antrenat la Luceafărul, e un jucător căruia trebuie să îi dai încredere şi îţi va întoarce talentul lui, până la urmă. Dar depinde de Alex dacă va juca sau nu mai mult la Rapid. Depinde şi de şansele pe care i le dă antrenorul. El trebuie să tragă tare la antrenamente şi să demonstreze că merită să joace”, a precizat Cristian Dulca. Întrebat dacă sunt şanse ca şi fiul său, Marco Dulca, în prezent la FC Viitorul, să evolueze la Rapid, fostul fundaş a răspuns: „Marco acum este la Viitorul, dar nu se ştie niciodată. Eu l-am dus pe Marco de mic la meciurile Rapidului, de când avea vreo 6-7 ani s-a îndrăgostit de galerie, de atmosferă şi de spiritul acestei echipe”. Cristian Dulca crede că mai devreme de 1 iunie competiţiile fotbalistice din România nu vor putea fi reluate. „Din păcate trăim vremuri pe care nu ni le-am dorit, vremuri în care fotbalul şi lumea s-au oprit în loc. Sper să se termine cât mai repede acest coşmar, această pandemie pentru că avem nevoie de sport. Mai repede de două luni competiţiile nu cred că vor începe pentru că vârful pandemiei în România va fi la mijlocul lui aprilie. Dar sperăm să trecem cu bine şi cât mai repede peste această perioadă”, a menţionat antrenorul care ultima oară a condus formaţia Universitatea Cluj.
Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

 

Articole din aceeasi categorie