Criptommonedă pentru refugiații ucrainieni

O echipă de dezvoltatori români şi germani a creat o criptomonedă, LOVEUKRAINE, al cărei scop este să ajute Ucraina şi pe refugiaţii ucraineni.

LOVEUKRAINE a fost lansată de echipa de dezvoltatori ai Aether, o altă criptomonedă care a atins o capitalizare de piaţă maximă de 3,8 milioane de dolari. În prezent, LOVEUKRAINE are o capitalizare de piaţă mică, respectiv 100.000 dolari, însă 4,8% din totalul tranzacţiilor cu această criptomonedă este redirecţionată spre un fond de ajutorare (un portofel de criptomenede care este public).
Echipa LOVEUKRAINE din România a realizat acţiuni de sprijin a refugiaților la graniţa României cu Ucraina, oferind din fondurile avute la dispoziţie ajutor, alimente, transport şi orice mai este necesar. Echipa s-a deplasat chiar şi în Ucraina, oferind alimente locuitorilor din localităţile apropiate de graniţă, toate aceste acţiuni fiind transmise live pe Facebook.
„Am investit în mai multe proiecte de tip criptomonedă care încearcă să ajute refugiaţii ucraineni. Toate au donat bani în Bitcoin sau prin cont bancar. Din păcate, multe conturi bancare au fost blocate, iar transferurile în Bitcoin nu au mai putut fi transformate în bani reali. Acest lucru a dus la întreruperea ajutorului oferit refugiaţilor. Am pus bazele proiectului LOVEUKRAINE şi am hotărât să ajutăm exact unde este nevoie. Fonduri reale oferite, la faţa locului, oamenilor reali. Numai aşa suntem siguri că fondurile comunităţii noastre ajung acolo unde este necesar”, a declarat Andrei Simion, CEO-ul proiectului.
Pentru refugiaţii care au ca punct de destinaţie Germania, membrii echipei din această ţară oferă asistenţă pentru realizarea formalităților legale, angajării şi cazării de scurtă durată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut