Cresc prețurile la locurile de parcare, in Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană va schimba tarifele la parcări, iar in acest sens cetățenii sunt invitați să partidipe la o dezbatere publică pentru a-si exprima punctul de vedere.

Consultarea publică va avea loc vineri, 16 decembrie 2022, iar tema exacta este Stabilirea nivelului taxelor administrate de către Serviciul Public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiul Cluj-Napoca pentru anul 2023. Astfel, Primăria Cluj-Napoca prevede creșterea tarifelor cu 5,1%, reprezentând indicele de inflație pentru anul 2021. Această procedură de aplicare a indicelui de inflație la tarifele parcărilor are loc în fiecare an. Tarifele orare în zona centrală nu se vor schimba.

Astfel, pentru abonamentele din zona centrală solicitate de persoane fizice tarifele propuse sunt: 85 lei (de la 81 lei), persoane juridice – 598 lei (de la 569 lei/an). În cazul parcărilor cu abonament pentru riverani, pe cartiere, tarifele arată astfel: pentru persoanele fizice – 71 lei/an (de la 68 lei/an), iar pentru persoanele juridice- 252 lei/an (de la 240 lei/an). Pentru parcări, copertine, garaje, cu contracte situate în cartiere, prețurile propuse sunt: în cazul persoanelor fizice – 56 lei/an (față de 53 lei/an), iar pentru persoanele juridice – 224 lei/an (de la 213 lei/an).

În ce privește taxele pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală, (zona 1), acestea arată astfel: abonamente pentru riverani persoane fizice 28 lei/lună (de la 27 lei), taxă rezervare loc pentru diverse instituții – 336 lei/lună/loc (de la 320 lei). În ce privește zona 2 centrală, tarifele propuse sunt: în cazul persoanelor fizice – 112 lei/lună (de la 107 lei), iar pentru persoanele juridice – 158 lei/lună (de la 150 lei).

Cat despre taxa pentru rezervarea unui loc de parcare pentru persoane juridice instituții publice de învățământ, sanitare și de cult, aceasta va fi 336 lei/lună (față de 320 lei).

Dezbaterea se va desfășura la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, strada Motilor, nr. 3, în Sala de Sticlă.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței, accesibil la linkul următor: https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=101000.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut