Creșă modernă într-unul dintre cartierele noi din Cluj-Napoca

Unul dintre noile cartiere din municipiul Cluj-Napoca va avea creșă modernă, investiția urmând să fie finanțată prin PNRR.

Cu o finanţare în valoare de aproape 300 milioane de euro din PNRR, Ministerul Dezvoltării va construi 110 de creşe noi, moderne şi prietenoase cu mediul.

Construcţia creşelor finanţate prin PNRR, până în anul 2025, va asigura încă 7.450 locuri, la care se adaugă locurile în creşele construite de Ministerul Dezvoltării cu finanţare din bugetul naţional.

În programul de creșe prin PNRR va participa și Primăria Cluj-Napoca.

Municipalitatea clujeană a anunțat că a semnat împreună cu Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare europeană pentru creșa din cartierul Borhanci, cu 100 de locuri pentru copii. „Primăria va implementa acest proiect, pentru că educația și calitatea vieții contează la Cluj-Napoca. A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru creșa cu 100 de locuri (11 grupe) din cartierul Borhanci, în valoare de 18.207.852,39 lei fără T.V.A – finanțare asigurată prin P.N.R.R. Valoarea totală a investiției este estimată la 26.856.759,66 lei fără T.V.A. Urmează licitația pentru proiectarea și execuția proiectului”, a transmis Emil Boc.

Creșa are un regim de înălțime parter, cu înălțimea maximă de 5,2 m, iar suprafața construită este de 2.409 mp. Creșa este compartimentată astfel: 11 săli de dormit, 6 săli de joacă, 5 vestiare, 6 grupuri sanitare, 6 spații de depozitare, 4 holuri, o cameră personal auxiliar, o cameră portar, un vestiar personal, grup sanitar personal, birou administrație, sală multifuncțională, izolator, grup sanitar aparținători, depozit cărucioare, o sală filtru.

„Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiții în educație. În total, investim peste 37 mil. euro pentru HUB-ul Educațional din Borhanci care, pe lângă creșă, mai conține o grădiniță, școală și liceu, bazin de înot și alte facilități pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din zonă”, a spus Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut