Creșă în cartierul Bună Ziua

Consilierii locali vor dezbate, astăzi, într-o ședință de îndată, un proiect de hotărâre privind darea în administrare a unui imobil situat pe strada Theodor Capidan nr. 17, către Centrul Bugetar de Creșe, unde urmează să se amenajeze o creșă publică.
Imobilul de pe această stradă a fost preluat în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca în luna inunie și are un teren cu o suprafață de 1000 metri pătrați, precum și o clădire cu parter și etaj. Valoarea terenului este de 24.000 lei, iar a clădirii este de 1.145.836 lei.
Centrul Bugetar de Administrare Creșe a solicitat atribuirea în administrare a imobilului pentru înființarea unei creșe, arătând că se confruntă cu o nevoie stringentă de locuri în creșe, în acest cartier, nou și foarte aglomerat al orașului. Creșa ar urma să aibă două grupe la parter și patru grupe la etaj.
Conform referatului de aprobare, unul dintre motivele pentru care se impune realizarea unei creșe în această zonă este dezvoltarea accentuată a cartierului Bună Ziua, și prin urmare, creșterea numărului de locuitori. Nu în ultimul rând, în Bună Ziua nu au fost edificate construcții cu destinația de creșă, locuitorii de aici semnalând acest aspect.
Lipsa locurilor în creșele clujene este una dintre cele mai stringente probleme actuale, o prioritate anunțată de municipalitate fiind construirea de noi astfel de unități de învățământ.
Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie