Cremvuști cu Listeria în magazine clujene

Mai multe tipuri de crenvuști WUDY, comercializate în magazine din județul Cluj, au fost depistate cu Listeria Monocytogenes, produsele respective urmând să fie retrase de la comercializare.

Produsul nu trebuie consumat și poate fi returnat la magazinele de unde a fost achiziționat. Cremvuști infestați cu Listeria au fost comercializați și în magazinele Mega Image, Auchan, Profi, Carrefour, Selgros și Metro din Cluj.

Persoanele care u consumat alimente infestate cu bacteria Listeria Monocytogenes pot dezvolta o infecție denumită Listerioza. Printre alimentele cu cel mai mare risc de contaminare sunt: laptele nepasteurizat (crud), carnea și peștele care nu sunt preparate termic corespunzator, legumele și brânzeturile moi. Simptomele de Listerioza pot varia de la a nu fi prezente până la: diaree, febră, dureri musculare, dureri articulare, cefalee, gât rigid, dureri de spate, frisoane și sensibilitate la lumina puternică sau dureri în gât cu febră și glande umflate.

Aceste simptome pot apărea în câteva zile până la săptămâni după consumarea alimentelor contaminate. Infecția cu Listeria în timpul sarcinii poate crește riscul de avort spontan, de moarte fetală intrauterină, de infecții uterine și de naștere prematură.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut