Cramă din Turda, listată la Bursa de Valori București

Crama ”La Salina”, producător de vin din Turda, cu o podgorie care se întinde pe 42 de hectare aflate pe Dealurile Durgău, a listat joi prima sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de două milioane de euro, sub simbolul ISSA26E, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti.

Crama ”La Salina” este al treilea producător de vin care debutează la bursă şi al doilea de pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.
Crama ”La Salina” a derulat, în perioada 10 -17 decembrie 2021, un plasament privat de vânzare de obligaţiuni, în cadrul căruia au participat 41 de investitori, dintre care 40 de persoane fizice şi o persoană juridică. Compania a vândut 20.000 de obligaţiuni garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală a unei obligaţiuni de 100 euro. Obligaţiunile ISSA26E au o maturitate de 5 ani, cu scadenţa la 10 decembrie 2026 şi o rată a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestrială. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor s-au realizat cu sprijinul BRK Financial Group.
Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, în valoare de 2 milioane de euro, vor fi utilizate pentru producţia de vinuri şi organizarea de evenimente de promovare şi vânzare în proximitatea culturii de vie, precum şi pentru extinderea cramei, realizarea de noi dotări, echiparea cu un laborator de analize şi achiziţii de materiale.
Crama a fost înființată în 2005, iar în prezent principala activitate este producţia şi vânzarea de struguri, precum şi a produselor derivate din struguri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut