Cozi la punctele de testare COVID de pe platoul Sălii Sporturilor

Zeci de persoane stau la coadă la punctele de testare amenajate pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca în contextul festivalului Untold. Oamenii cer să un test antigen rapid pentru a avea acces la festivalul ce se desfășoară în aceste zile pe Cluj Arena.

Fanii UNTOLD pot intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.

Ei trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Cum o mare parte dintre festivalieri nu sunt vaccinați, pentru a avea acces la eveniment cer să li se facă un test antigen rapid. Astfel, la punctele de testare de la platoul Sălii Sporturilor s-au format cozii destul de mari pe parcursul zilei de joi, precum și vineri dimineața. Testul este valabil 48 de ore. Prin urmare, cei care s-au testat joi vor trebui să facă un nou teste în cursul zilei de sâmbătă pentru a putea rămâne la UNTOLD până la final.

În schimb, la centrul de vaccinare drive through amenajat tot pe platoul Sălii Sporturilor este aproape pustiu. Din datele prezentate de Prefectura Cluj, în cursul zilei de joi s-au vaccinat doar 59 de persoane

Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ. Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

Minorii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum și certificatul de naștere. Cei care au între 12 și 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și certificatul de naștere. Participanții care au între 14 și 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și cartea de identitate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut