Costuri mai mari pentru un pod din Cluj-Napoca

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de luni, un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiții „Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului”, din orașul nostru. Concret, este vorba de actualizarea costurilor.

Conform documentelor, valoarea totală a investiției ar urma să fie de 27.605.221,30 lei, fără TVA, (de la 24,4, fără TVA, cât era inițial). Cu TVA, aceasta ar urma să fie de 32.804.197,98 lei.

Podul din structură metalică va avea o lungime de 57,90 m, iar lățimea totală va fi de 26 m,. Vor exista aici două trotuare și două piste de biciclete. Durata de realizare a investiției este de 24 de luni, din care 20 pentru execuție.

Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto din zonă, precum și la posibilitatea realizării unor activități aconomice și recreative, în parcurile din zonă, asigurând accesul pietonilor și cicliștilor și conducând la ridicarea standardului material cu toate consecințele benefice ale acestui lucru, argumentează municipalitatea.

De asemenea, se vor avea în vedere mai multe lucrări și anume traversarea Râului Someșul mic – pod cu patru benzi carosabile pe arce metalice, amenajarea albiei, iluminat public realizarea de marcaje privind siguranța circulației.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut