Costul pentru organizarea alegerilor de duminică în județul Cluj

În județul Cluj sunt asteptați duminicã la urne 609.340 de cetãțeni cu drept de vot pentru a desemna reprezentanții în Parlamentul European în cele 664 secții de votare. Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Județean Cluj, în municipiul Cluj-Napoca sunt înregistrați 273.026 cetățeni cu drept de vot.

Dintre secțiile de votare amenajate, 375 vor funcționa în mediul rural, iar 289 în mediul urban. În Cluj-Napoca vor fi deschise 183 de secții de votare. Pentru votul de duminicã în județul Cluj au fost tipãrite  670.349 de buletine de vot, 3320 ștampile VOTATși 558.074 autocolante. Conform Biroului Electoral Județean, secțiile de votare pentru europarlamentare vor fi deschise la ora 7,00 alegerile urmând sã se desfãșoare pânã la ora 21,00. Pentru alegerile europarlamentare au fost alocați 4.454.000 lei iar pentru referendum 660.000 lei.

Subprefectul județului Cluj, Alin Danci a declarat pentru Făclia că au fost luate toate măsurile astfel încât procesul electoral să se defășoare în cele mai bune condiții. „Suntem pregătiţi pentru acest scrutin electoral şi sperăm ca totul să se desfăşoare fără probleme. Pentru o bună desfăşurare a procesului electoral, a fost asigurată instruirea primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, precum şi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, cu privire la sarcinile ce le revin”, a spus subprefectul judeţului Cluj. Acesta a mai arătat că sunt asigurate generatoare de curent pentru perioada 25-27 mai la nivelul Biroului Electoral Județean și la Centru de prelucrare a datelor statistice.

Articole din aceeasi categorie