Corturi destinate triajului epidemiologic, instalate de MApN în spitale din ţară

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acționat pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară, situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița.

Conform unui comunicat al MapN, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20. De asemeni, circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale. Nu în ultimul rând, la linia specială TELVERDE pusă la dispoziția populației de Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

Ministerul Apărării Naţionale asigură populația că dispune de forțe și mijloace „gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19”, conform planurilor de cooperare. „La nevoie, MApN poate acționa cu și forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională” – se precizează în comunicat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie