Cort de triaj, instalat de SCJU Cluj în fața Clinicii Medicală I

„În urma celor mai recente discuții cu factorii decizionali de la nivelul județului”, în fața Clinicii Medicală I, din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a fost instalat un cort de triaj, de unde pacienții cu patologii respiratorii acute vor fi direcționați înspre unitățile sanitare care au competențe să le ofere asistență.

Conform unei postări pe Facebook a SCJU Cluj, în urma unei întâlniri dintre conducerea spitalului cu medicii șefi ai secțiilor care funcționează în clădirea Medicală I, dar și cu șefii secțiilor Medicină Internă II și III, s-a convenit că, în cazul în care Spitalul de Boli Infecțioase nu va mai putea prelua pacienți, vor fi oferite locurile disponibile din clădirea Medicală I, „respectând circuitele epidemiologice”.

„În acest sens, secțiile care își desfășoară activitatea în clădirea Medicală I vor funcționa la 30-40% din capacitate, au reprogramat internările pacienților cu patologie cronică, iar, în funcție de patologie, o parte din cazuri vor fi preluate de secțiile Medicină Internă II și III. La nevoie, toate paturile din clădirea Medicală I se pot elibera în 24 de ore” – a anunțat SCJU Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie