Coronavirusul nu împiedică distribuirea pensiilor

Poşta Română afirmă că toate prestaţiile sociale şi corespondenţa vor ajunge la beneficiari, inclusiv la persoanele aflate în carantină sau autoizolare.

Poşta susţine că oferă personalului poştal echipamentul necesar, astfel încât să prevină contaminarea cu COVID-19. Potrivit recomandărilor primite de la Ministerul Sănătăţii, se vor lua măsuri minime de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată care urmează să îşi primească drepturile sociale, iar factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini. De asemenea, Poşta susţine că pentru persoanele internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri, în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa.

Anterior, Poşta luase decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, dar susţine că această decizie a avut o aplicabilitate limitată.

Articole din aceeasi categorie