Coronavirusul îmulţeşte comercianţii dubioşi pe internet

În urma verificării solicitărilor primite în ultimele două săptămâni, platforma de plăți electronice Netopia Payments a refuzat înregistrarea în platforma de plăți online a zeci de comercianți neautorizați sau care vând în condiții suspecte produse la mare căutare în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit companiei, numărul magazinelor online nou-înrolate pe platformă a crescut cu aproape 70% în ultima săptămână comparativ cu săptămânile anterioare, ajungând la o medie zilnică de circa 100 de noi parteneri. Din datele Netopia Payments, în nici o altă săptămână nu a fost înregistrat un număr atât de mare de companii noi pentru care s-au implementat soluții de plată.

„E o perioadă de maximă vulnerabilitate în rândul populației, iar unii încearcă să profite de această situație. Lucrăm în permanență pentru a menține cel mai ridicat de nivel de securitate în ceea ce privește plățile online, atât pentru comercianții cât și pentru cumpărătorii de bună credință, și vom lupta alături de autorități împotriva înșelăciunii și evaziunii fiscale.” a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Din datele companiei, valoarea medie a cumpărăturilor făcute în lei a crescut cu circa 20%, dar au scăzut cele în euro, deoarece majoritatea tranzacțiilor în euro se efectuau în turism, domeniu afectat în prezent.

Netopia a pus la dispoziția magazinelor și companiilor mici, fără experiență în domeniul vânzărilor online, o soluție rapidă de plată cu cardul online și integrare tehnică gratuită, printr-un link de plată. Soluția nu necesită implementare propriu-zisă pe site, iar link-ul poate fi trimis clienților finali prin e-mail, SMS, în pagina de plată sau prin canale de social media.

Articole din aceeasi categorie