Coronavirus la ISU Cluj!

Mai mulți angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj (ISU) au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj (ISU) anunță că în data de 26.10.2020 au fost testate 42 cadre militare angajate al instituției, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. În urma testelor efectuate au fost detectate pozitiv 18 cadre militare.

Dintre acestea, 12 cadre ocupă funcții la reședința unității (logistică, financiar, resurse umane), iar 6 cadre își desfășoară activitatea în plan operativ. Au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

„În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Conform acestora, de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Cluj, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

„Manifestăm o preocupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.

Asiguram cetățenii că această situație nu afectează capacitatea operațională, iar solicitările venite din partea populației pot fi acoperite in mod eficient”, au mai transmis reprezentanții ISU Cluj.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut