Corneliu Coposu, Poeme

Vineri, 6 martie, de la ora 18:00, în sala “Ioan Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” va avea loc prezentarea volumului „Poeme” de Corneliu Coposu, poezii gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea  sa din închisoare, în 1964.

La acest eveniment – organizat de Fundația Corneliu Coposu și Fundația Academia Civică, împreună cu Asociația „Cardinal Iuliu Hossu” și Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” – și-au anunțat participarea: Ana Blandiana, președinte al Fundației Academia Civică, Adrian Popescu, scriitor și Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu.

„Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața  și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria“ (Ana Blandiana, din prefața volumului Corneliu Coposu, Poeme, Editura Fundației Academia Civică, 2019 )

Articole din aceeasi categorie