Corina Crețu, întâlnire cu studenții la Cluj

Comisarul european Corina Crețu, candidat din partea PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a participat, zilele trecute, la o dezbatere organizată de studenții clujeni, în cadrul căreia au fost abordate teme actuale europene.

Corina Crețu a subliniat avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană, amintind libera circulație, posibilitatea tinerilor de a studia în străinătate, precum și beneficiile directe pe care le avem ca urmare a atragerii fondurilor europene.

Proiectul european se află într-un moment dificil, fiind atacat de partide politice atât din Vest, cât și – mai nou – din Est, așa cum vedem chiar din țara noastră. În acest context, e foarte important să nu pierdem din vedere esența acestui proiect, care a făcut posibile realități care acum 30 de ani păreau utopii”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european a subliniat, în acelaşi timp, importanţa participării la vot.

Apartenența României la Uniunea Europeană reprezintă cel mai mare câștig pentru țara noastră de la Revoluție încoace. Acesta este motivul pentru care pledez pentru participarea în număr cât mai mare la vot pe 26 mai. Fiecare dintre noi, tineri sau mai puțin tineri, trebuie să susținem proiectul european, pentru că beneficiile nu țin cont de vârstă. Am spus-o în nenumărate rânduri: alegerile de anul acesta nu sunt o opțiune între stânga și dreapta, ci între pro-europeni și anti-europeni”, a mai declarat Corina Creţu.

Totodată, comisarul european a subliniat importanţa programului Erasmus. ”Acum un an, Comisia și-a prezentat propunerea pentru noul program Erasmus, al cărui ambiție e să dubleze bugetul până la 30 de miliarde de euro. Obiectivul nostru este, de fapt, acela de a tripla numărul de participanți la 12 milioane de tineri și de a face ca programul să fie mai incluziv și accesibil persoanelor dintr-o gamă largă de medii socio-economice”, a adăugat Corina Crețu.

La întâlnirea cu studenţii de la Cluj, comisarul european a vorbit şi despre modul în care europarlamentarii, odată ajunși la Bruxelles, păstrează legătura cu alegătorii. ”În calitate de Comisar European am vizitat aproape toate cele 276 de regiuni și m-am întâlnit cu mii de persoane din toate țările europene. Nimic nu cred că poate înlocui contactul direct cu cetățenii, ceea ce am făcut și în calitate de europarlamentar și voi face și în continuare. De altfel, chiar la Cluj am avut un cabinet europarlamentar, pe care intenționez să îl redeschid în mandatul viitor”, a conchis Corina Crețu.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie