Copil dispărut în Florești, căutat cu două bărci de salvare pe râul Someș

Polițiștii, jandarmi și forțe ale Inspectoratului Județean de Urgență Cluj au fost s-au mobilizat vineri seara pentru a căuta un copil de doi ani dispărut din localitatea Florești. Până la lăsarea întunericului, micuțul nu a fost găsit iar în această dimineață căutările au fost reluate.
„Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că la data de 21 mai a.c., în jurul orei 17,00, LĂCĂTUŞ DAVID ALEXANDRU, în vârstă de 2 ani, a ieşit din locuinţa sa, din localitatea Floreşti, pentru a se juca cu alţi copii în zona râului Someş şi nu a mai fost găsit. Semnalmentele minorului: înălţime aproximativ un metru, ochii negri, părul şaten. În momentul plecării acesta era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare albastră, tricou de culoare albastră şi sandale de culoare albastră cu şireturi verzi”, se arată într-un apel al IPJ Cluj.

Poliţiştii lansează un apel către populaţie.

„Persoanele care pot furniza informaţii despre minorul dispărut, sunt rugate sa se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau sa apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112! În vederea depistării minorului, peste 100 de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi voluntari sunt angrenaţi în activităţile specifice de căutare”, mai informează IPJ Cluj.

Salvatori din cadrul ISU Cluj au făcut căutări vineri seara cu o barcă, în zona râului Someş, însă fără rezultate.

Căutările au fost reluate sâmbătă dimineața pe sectorul de râu, situat în aval unde s-a situat dispariția copilului. ISU Cluj a anunțat că în acest sens au fost pregătite două echipaje cu bărci de salvare-căutare. „În funcție de indicațiile polițiștilor, care conduc acțiunile de căutare în acest caz, forțele vor fi suplimentate la nevoie”, a anunțat ISU.

Polițiștii specializați în activitățile de căutare a minorilor recomandă părinților:

  • Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă.
  • Asiguraţi-vă că ştiu numele complet al dumneavoastră sau al bunicilor, numerele de telefon, adresa, pe care le pot divulga doar în situaţia în care s-au rătăcit. Învăţaţi-i cum să reacţioneze în cazul în care se pierd.
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut