Copiii, viitorul tradițiilor clujene

Copiii clujeni, alături de părinți, sunt așteptați sâmbătă, 28 august, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca (str. Tăietura Turcului), pentru a participa la ateliere interactive de meșteșuguri tradiționale. Totodată, vor avea loc proiecții de filme documentare etnografice și spectacole de muzică populară, susținute de tineri talentați din județul Cluj, la care este invitat publicul larg.

Intitulată „Copiii, viitorul tradițiilor clujene”, manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Artistică (AIA) și Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Conform programului anunțat de organizatori, între orele 12:00 – 17:00 vor avea loc ateliere de meșteșuguri artistice, susținute de membrii Clubului Copiilor Gherla, coordonați de profesoara Daniela Katona, la care sunt invitați să ia parte, gratuit, toți copiii interesați să descopere frumusețea meșteșugurilor tradiționale. Între orele 14:00 – 15:30, cei prezenți se vor bucura de momente artistice, susținute, în foișorul din Parcul Etnografic, de Grupul de copii „Muguri de folclor”, condus de prof. Alexandru Filip. Pe toată durata manifestării, într-un spațiu special amenajat, vizitatorii muzeului vor putea viziona mai multe filme etnografice realizate de echipa CJCPCT Cluj, care prezintă obiceiuri tradiționale din satele de altădată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut