Copacii plantaţi în mijlocul trotuarului, pe Bună Ziua, au fost mutaţi

Primarul Emil Boc a făcut, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva precizări, ca urmare a reacţiilor venite din partea cetăţenilor, după ce pe strada Bună Ziua au fost plantaţi copaci în mijlocul trotuarului.

Boc a declarat că plantarea copacilor în mijlocul trotuarului de doi metri a fost greşeala proiectanţilor, dar a fost remediată.

“A fost o greşeală a proiectanţilor. Am ţinut cont de părerile cetăţenilor şi am dispus remedierea situaţiei. Pot să vă arăt că planul pus în dezbatere publică, făcut de proiectanţi, prevedea 2 metri de trotuar şi în interiorul trotuarului de doi metri, copac. Într-adevăr, după ce am văzut poziţia oamenilor şi cum arăta în teren, am trecut peste decizia proiectanţilor şi am dispus ca pe tot ce înseamnă trotuar pe Bună Ziua, să nu fie copaci, ci aceştia să fie plantaţi în afara ariei de 2 metri. Cei care s-au plantat deja, 10 şi încă unul care urmează să fie plantat azi (n. red miersuri), sunt plantaţi în afara celor doi metri de trotuar şi am dispus Serviciului Patrimoniului, Direcţiei Tehnice să identifice proprietarii şi fie cu acordul lor, fie prin procedură de expropriere pentru spaţii verzi, să începem demersul pentru a mai lua un metru cât mai este necesar, pentru a planta în afara trotuarului arborii de pe Bună Ziua”, a declarat Emil Boc.

Edilul le-a mulţumit clujenilor care au atras atenţia asupra acestei probleme şi a subliniat că opţiunea specialiştilor nu este mereu cea mai bună. Emil Boc a mai spus că a stat la plantarea unui copac, nu să vadă cum arată fiecare în parte, dar a fost prins şi el într-o mini-capcană.

“Mulţumesc tuturor celor care au sesizat. A greşi e omeneşte, dar a persista în greşeală e mai complicat şi cred că sesizările oamenilor sunt extrem de pertinente”, a mai spus Boc.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie