Controverse pe tema unui bazin de înot, la Gherla

Zilele trecute a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Local Gherla, pe a cărei ordine de zi s-a aflat un proiect de hotărâre privind predarea către Compania Națională de Investiții a actualului teren 2 al stadionului din parcul mare al municipiului Gherla, în vederea construirii unui bazin de înot didactic (probabil, cei care conduc destinele oraşului s-au orientat după vecinii din Dej, care deja au finalizat o astfel de lucrare lângă stadionul Unirea).

Spre surprinderea consilierilor, la ședință a fost prezent un grup de 20 de persoane, jucători și antrenori de la cluburile sportive din localitate. Discuțiile s-au întins mai mult de o oră, cu argumente pro și contra. Toată lumea a căzut de acord că este binevenit un bazin de înot pentru copiii orașului. Un consilier a anunțat că se poate face teren de fotbal în altă zonă, dar sportivii i-au reproșat acestuia că nu este normal să se distrugă un teren (care, totuşi, arată rău de tot!) care are utilitățile la îndemână – apă, vestiare, tribună, pentru a se construi alt teren, în altă parte, cu cheltuieli suplimentare. Consilierilor li s-a reproșat că nu prea au trecut pe la stadion (ăsta și este adevărul), să vadă în ce stare se află, iar acum vor să voteze pentru desființare.

S-a adresat din public întrebarea: de ce nu a fost adus la cunoștință acest proiect mai devreme și de ce nu s-a făcut o dezbatere publică cu locuitorii orașului, astfel încât cea mai bună decizie să fie luată în deplină cunoștință de cauză. S-au adus explicații din partea susținătorilor proiectului că orașul ar putea pierde finanțarea bazinului, dacă acesta nu se aprobă acum.

În cele din urmă, în momentul în care proiectul de hotărâre a fost supus la vot, toți consilierii s-au abținut și au căzut astfel de acord ca acesta să fie rediscutat în curând.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie