Controale și sesiuni de instruire organizate de Poliția Română pentru șoferii microbuzelor școlare

Activitățile premergătoare începerii noului an școlar au vizat și instruirea, de către polițiști, a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi și  verificarea stării tehnice a acestor mijloace de transport.

De la sfârșitul lunii august, polițiștii rutieri din țară au controlat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi. Au fost verificate documentele conducătorilor auto (permisul de conducere și atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport), precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a luminilor).

Potrivit IGPR, 291 dintre autovehiculele verificate aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată. „Conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate” – informează IGPR.

4.000 de conducători auto și 1.981 de coordonatori de transport au fost verificați și instruiți, iar în urma verificărilor, au fost identificați 31 de șoferi ce nu dețineau atestat profesional.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie