Controale la peste 80 de firme clujene

La începutul acestei luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a controlat modul cum agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României.

Inspectorii clujeni au verificat 82 de societăți comerciale din județ, din diferite domenii de activitate, care aveau încadrați cetățeni străini dion afara Uniunii Europene (UE). În urma controalelor s-a constatat faptul că societățile verificate respectă legislația privind încadrarea cetățenilor străini non UE pe teritoriul României.

Controalele au fost făcute în cadrul campaniei naționale, în contextul în care fenomenului migraţiei cetăţenilor străini non UE în România a luat amploare, pentru o bună gestionare a acestui fenomen şi pentru promovarea unei migraţii legale în beneficiul tuturor celor implicați, societatea românească şi imigranţii.

Cetăţenii străini non UE, pot desfăşura activităţi lucrative pe teritoriul României în condiţiile impuse de Ordonanţa 25/2014, iar angajatorii români au obligaţia ca înaintea primirii la muncă a cetăţenilor străini non UE să obţină aviz de angajare, eliberat de structurile Inspectoratului General pentru Imigrări şi să întocmească contract individual de muncă cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut