Contribuțiile la parcursul european al României, onorate de UBB

În cadrul ceremoniei de deschidere a anului academic 2022-2023 la Universitatea Babeș-Bolyai, Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, absolvent UBB (invitata Facultății de Studii Europene), Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, absolvent UBB (invitatul Facultății de Istorie și Filosofie  – Studii de securitate) și Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România (invitatul liniei germane de studiu) au primit, din partea rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, diplome de recunoaștere a contribuției actuale la parcursul european al României.

„Ceremoniile de deschidere a anului universitar la UBB se fac doar în context academic (comunitatea UBB, inclusiv alumni, și colaboratori academici) și/sau cu parteneri non-academici strategici. Astfel că m-am bucurat să-i salut pe cei doi absolvenți remarcabili ai UBB în Alma Mater Claudiopolitana și pe un partener strategic, în persoana ambasadorului Germaniei în România, mulțumindu-le pentru contribuțiile la parcursul european al României și la susținerea comunității noastre academice” – a spus rectorul UBB, prof. dr. Daniel David.

Potrivit acestuia, dacă în 2019 UBB a sărbătorit 100 de ani de învățământ superior românesc, iar în 2020 a sărbătorit 440 de ani de tradiție academică de la Academia/ Universitas Claudiopolitana (cu învățământ inițial doar în limba latină și ulterior, parțial și în limba germană), în 2022 sărbătorește 150 de ani de învățământ superior în universitate în limba maghiară. „Cu această ocazie – a spus prof. dr. Daniel David – , ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 este doar semnalul pentru începerea unor festivități care vor avea loc pe tot parcursul lunii octombrie și care vor aduce la UBB personalități în știință/ cultură, case regale, ambasadori, comisari europeni și alte personalități cu rol social major, onorând astfel împreună profilul multicultural al UBB și statutul academic de prestigiu al comunității noastre universitare”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut