Consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină, la SCJU Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziția potențialilor pacienți o aplicație – ClujMedicApp, disponibilă momentan pe https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cluj.medicapp&fbclid=IwAR0ETbE0w4m9-1FqIidSNdrx0akqJjfr25f-nXckjJki3yv8gAFZXgGuTiY, pentru telefoanele Android – prin care aceștia pot accesa consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină.

Procesul presupune instalarea aplicației pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital. Utilizatorul are posibilitatea de a încărca manual, din aplicație, datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge). La momentul apelului, operatorul care răspunde (un medic de urgență) va avea acces la datele introduse de pacient.

Utilizatorii aplicației pot apela operatorii SCJU Cluj, din UPU, începând din 17 iunie, în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10:00 – 12:00.

Aplicația a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat dintre SCJU, compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Conform celor anunțate marți de conducerea SCJU Cluj, scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital.

M. T.

Articole din aceeasi categorie