Consiliul Național al Elevilor solicită un cuantum minim al burselor de 200 de lei

Consiliul Național al Elevilor solicită un cuantum minim al burselor pentru elevi de 200 de lei și nu de 150 de lei cum prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus joi în dezbatere publică de Ministerul Educației și Cercetării.

„Cu toate acestea, salutăm inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de a pune acest act normativ pe agenda guvernamentală. Solicităm, totodată, Ministerului Finanțelor Publice ca la prima rectificare bugetară să redacteze o filă bugetară dedicată burselor școlare, care să se regăsească în legea bugetului de stat. Mai mult decât atât, solicităm modificarea hotărârii (…), astfel încât cuantumul minim să fie de 200 de lei, nu 150, așa cum este prezentat în forma actuală a documentului, pentru a face un prim pas spre atingerea unui cuantum minim care să poată acoperi nevoile elevilor din România”, se arată într-un comunicat al CNE transmis AGERPRES.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia-Laura Pup, afirmă că este necesară o linie specială, dedicată de la bugetul de stat pentru aceste burse, astfel încât primarii „să nu mai poată muta banii de burse dintr-un buzunar în altul fără niciun control din partea statului”.

În opinia sa, suma de 150 de lei propusă de MEC „este prea puțin” în raport cu nevoile elevilor din comunitățile dezavantajate. „Cea mai mică sumă pe care o vom accepta ca punct de plecare este 200 lei, urmând ca acest cuantum să crească gradual în următorii ani”, spune reprezentantul CNE.

Cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021, este de 150 lei, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus joi în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Articole din aceeasi categorie