Consiliul Național al Elevilor se opune trecerii actului educațional în format exclusiv online

Consiliul Național al Elevilor „dezaprobă profund” propunerea președintelui României, conform căruia toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind  necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online. Potrivit CNE, multe  unități de învățământ din România se află în comunități în care rata de transmitere a  virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori.

„Pentru a putea garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care,  în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile  online din cauza lipsei infrastructurii digitale” – apreaciază CNE.

Potrivit declarației președintelui CNE, Rareș Voicu, propunerea președintelui României este una nefundamentată, la momentul de față. „Traversăm, cu siguranță, o perioadă de criză, însă e important să ținem minte că școala reprezintă una dintre instituțiile care stau la baza societății noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul «Testare în curtea școlii», pentru a putea garanta participarea în  siguranță la cursuri a tuturor colegilor noștri, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, declară Rareș Voicu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seara, că „este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19”, una dintre acestea fiind trecerea tuturor școlilor în online.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut