Consiliul Național al Elevilor premiază eforturile actorilor din educație

Eforturile actorilor din educație care, „zi de zi, luptă pentru a implementa schimbări de impact în comunitățile din care fac parte și pentru a transforma climatul educațional într-unul prietenos, adaptat nevoilor elevilor” va fi pus în valoare de Consiliul Național al Elevilor prin intermediul celei de-a V-a ediții a Galei Elevului Reprezentant.

Evenimentul va fi organizat în 3 iunie a.c., având la bază conceptul „Back to school – Rebuilding education”, fiind subliniată astfel „necesitatea implementării unor reforme mult așteptate în învățământul românesc, ca urmare a doi ani școlari puternic afectați de pandemia de COVID-19”.

Până la data de 14 aprilie, ora 23:59, oricine poate nominaliza „acel elev, acel profesor, acel părinte, acel grup de inițiativă sau acea comunitate locală care, prin acțiunile sale, a contribuit la dezvoltarea climatului educațional la nivel local, județean sau chiar național”. Nominalizările pot fi înregistrate accesând website-ul special creat pentru Gala Elevului Reprezentant: https://gala.consiliulelevilor.ro/nominalizeaza/.

Categoriile în cadrul cărora se pot face nominalizări sunt: „Elev implicat în comunitate”, „Profesor de 10″, „Părinte – agent al schimbării” „Comunități locale prietene ale educației” și „Inițiative de succes în educație”.

„Chiar dacă, la nivel național, reformele se lasă de multe ori așteptate, la nivelul fiecărei comunități există persoane care, zi de zi, luptă pentru a duce schimbări de impact în comunitatea din care fac parte” – spune Robert Avram, președintele CNE, îndemnându-i pe cei care cunosc „inițiative care trebuie să se facă auzite și care pot reprezenta exemple de bune practici”, să nu ezite în a le nominaliza.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut