Consiliul Judeţean pierde procesul cu directorul DGASPC Cluj

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Claudiu Tămaş a câştigat procesul de fond împotriva Consiliului Judeţean Cluj în procesul ce viza eliberarea sa din funcţie. Claudiu Tămaş a fost înlăturat din postul de director al DGASPC Cluj în 2017 printr-o hotărâre a deliberativului judeţean. Motivele care au stat la baza acelui demers au fost “incompetenţa profesională, ca urmare a obţinerii calificativului “nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale pe anul 2016. Înainte de adoptarea hotărârii de destituire din funcţie a lui Claudiu Tămaş, Consiliul Județean Cluj a adoptat un proiect de hotărâre privind sancționarea disciplinară a directorului.

Decizia forului administrativ județean a fost luată în urma unei acţiuni de cercetare administrativă întreprinsă în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, comisie care a propus sancţionarea disciplinară a directorului Claudiu Daniel Tămaș cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Comisia de disciplină a constatat o serie de abateri disciplinare în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

„Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare a domnului director Claudiu Daniel Tămaș s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contravențională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Județean în Construcții Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun’’, arătau atunci reprezentanţii CJ Cluj.

În 28 februarie, deliberativul judeţean, reunit tot în şedinţă ordinară, a adoptat o altă hotărâre legată de activitatea lui Claudiu Tămaş prin care i s-a acordat calificativul de ‘’nesatisfăcător’’. După adoptarea Hotărârii Consiliului Judeţean de destituire din funcţia de director al DGASPC, Claudiu Tămaş s-a adresat instanţei, solicitând anularea actului adminsitrativ al deliberativului judeţean.

După nu mai puţin de zece termene în cadrul procesului, Tribunalul Cluj a dispus anularea hotărârii privind eliberarea din funcţie a lui Claudiu Tămaş. De asemenea, s-a mai dispus anularea HCJ privind stabilirea calificativului final de evaluare a performanţelor individuale ale lui Tămaş. Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

C.P.

Articole din aceeasi categorie