Consiliul Județean a demarat așternerea stratului de balast stabilizat pe cel mai nou drum județean

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Este vizat, astfel, sectorul în lungime de 2,5 kilometri cuprins între pozițiile  0+000 și 2+500, în contextul în care, în ansamblu, lucrările de întreținere vizează tronsonul situat între km 0+000 și km 6+925.

Chiar dacă este un drum recent preluat de noi în administrare, am acționat cu promptitudine pentru a îl îmbunătăți considerabil. Prin intermediul acestor lucrări vom asigura o infrastructură rutieră modernă, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea întregii zone”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

După finalizarea asfaltării sectorului în lungime de 2,5 kilometri, lucrările de întreținere vor continua pe restul tronsonului cu operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe.

De asemenea, pe raza localității Petea au fost deja executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin realizarea de șanțuri și accese betonate la proprietăți.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut