Consilierii gherleni nu s-au înţeles la împărţirea banilor

Ultima şedinţă a Consiliului Local Gherla nu a fost una liniştită. Cum se întâmplă la începutul fiecărui an, la aflarea bugetului local se nasc multe discuții. Reprezentantul fiecărui domeniu de activitate doreşte (și este normal să fie aşa) cât mai mulţi bani. Chiar de aceea, şedinţa a devenit, la un moment dat, scena unor discuţii pro şi contra.

Au fost discutate şi în 2020 multe aspecte care au mai figurat pe agenda de lucru a consilierilor gherleni. Acestea au fost: locuinţe sociale pentru familiile de romi din  localitate; modernizarea târgului de animale (Oborul) de la marginea oraşului; reabilitarea străzilor din centru; supravegherea video pe raza oraşului; toaletă ecologică (Gherla încă nu are un WC public!); noi panouri la intrarea în municipiu;  alte investiţii, care de doi ani tot figurează  pe ordinea de zi a primei şedinţe anuale a Consiliului Local Gherla.

Sunt obiective care se menţin între proiectele edililor gherleni, dar care încă nu au fost realizate. Aşa este şi bazinul didactic acoperit, proiectat pe terenul II al stadionului din parc, despre care am scris recent. Nici în acest caz nu s-a luat o hotărâre definitivă. În cadrul întâlnirii lunare a consilierilor gherleni s-a mai discutat şi menţinerea tarifelor aplicate de SC ADP SA (fosta RADP), reprezentanţii firmei respective ajungând la un consens cu aleşii urbei. Astfel, proiectul a fost votat. O veste bună pentru populaţie, care nu este obligată să plătească sume mari pentru transportul gunoiului vegetal. Proiectul de buget a primit 7 voturi pentru şi 9 voturi împotrivă. Astfel, proiectul a fost respins.

În cadrul şedinţei de zilele trecute, un alt consilier gherlean şi-a dat  demisia, după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, bibliotecarul Kasza Tamás a procedat la fel. Este vorba Tiberiu Bereczki, care a renunţat din motive personale.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie