Conflict colectiv de muncă la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu Cluj” susţine că, după ce a transmis o serie de revendicări, atât Conducerii Aeroportului cât și Consiliului de Administrație al Aeroportului, la care nu a primit niciun răspuns, a decis să declanşeze conflictul colectiv de muncă.

Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanță pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaților, precum şi acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administrație cu reprezentanții sindicatului. Sindicatul susţine că deoarece Consiliul de Administrație al Aeroportului nu a aprobat, prin hotărâre, Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019, nu s-a putut finaliza negocierea privind revendicările solicitate.

Sindicaliştii mai afirmă că au fost „tratați cu lipsă totală de considerație din partea noilor membri ai Consiliului de Administrație, aceștia nedorind nici macar să-i vadă, d-apoi să-i asculte” şi că neaprobarea bugetului confirmă „acțiunile subversive îndreptate asupra activității și dezvoltării Aeroportului„.

Articole din aceeasi categorie