Conferință: Ordinea publică în Europa, între tradiție și modernitate

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, în colaborare cu Academia Română, Filiala Cluj-Napoca – Institutul de Istorie „George Barițiu”, organizează, în data de 16 mai 2022, a XI-a ediție a conferinței internaționale „Ordinea publică în Europa, între tradiție și modernitate”.

Vor participa, fizic sau online, delegații reprezentând instituții de învățământ din domeniul ordinii publice din Republica Cehă, Republica Moldova, România, Slovacia și Ungaria, precum și reprezentanți ai mediului universitar clujean, cercetători și istorici.

Îmbinând tradiția cu actualitatea, printre temele care vor fi abordate se regăsesc: „Aplicarea poligrafului în activitatea polițienească”, „Etica polițienească în activitatea zilnică”, „Polițistul de frontieră european, în slujba ordinii publice, la frontierele Europei”, „Dezvoltarea sistemului de pregătire pe trei nivele în Ungaria”, „Activitățile Școlii Postliceale Vocaționale de Poliție din Pezinok în timpul pandemiei COVID-19”, „Utilizarea tehnologiei informaționale și a E-learning-ului în creșterea calității actului educațional la Colegiul și Școala Postliceală de Poliție din Holesov”, „Pregătirea agenților de poliție la Școala «Septimiu Mureșan» de-a lungul celor 18 ani de activitate”,  „Dinamica provocărilor în domeniul securității Uniunii Europene pe fondul conflictului ruso-ucrainean”, „«Huligani» vs. Ordine Publică. Percepția asupra legii în lucrările Generației ʼ27”, „Sistemul corecțional în Transilvania secolului XVII”, „Lege și ordine în secolul XVIII în Transilvania”, „Vornicii de Câmpulung și urmărirea tâlharilor între granițele Principatului Transilvaniei și ale Țării Moldovei, 1601-1690”.

Manifestarea științifică va avea loc începând cu ora 9:00, la sediul Școlii de Poliție din Cluj-Napoca, situată pe str. Corneliu Coposu nr. 89-91.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut