Conferință: Fertilitatea și sănătatea reproductivă în cuplu

Specialiști de top din domeniul medicinei și al nutriției, alături de psihoterapeuți și coach de lifestyle de renume, vor prezenta la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe MedFusion Forum – „Fertilitatea și sănătatea reproductivă în cuplu” -, „diversele fațete ale sănătății reproductive feminine și masculine”, cu dorința de a aduce în atenția publicului „multiple soluții convergente la această problemă ce impactează bunăstarea și natalitatea la nivel național”.

Speakeri: conf. univ. dr. Romeo Micu – medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Călin Semeniuc – medic specialist urologie, dr. Ismail Edghiun – medic specialist acupunctură, Camelia Koka – psiholog clinician și psihoterapeut, Cori Grămescu – nutritionist, coach lifestyle, Mihaela Brăilescu – dietetician, coach de fertilitate integrativă.

„Peste tot în lume comportamentul reproductiv a suferit transformări importante, iar fertilitatea și natalitatea din țările dezvoltate scad într-un ritm accelerat. În prezent România se situează sistematic sub nivelul de înlocuire a generațiilor, cu o natalitate sub 8%. În țara noastră infertilitatea a devenit un fenomen tot mai complex, iar potrivit statisticilor, aproximativ 1 din 5 cupluri de vârsta reproductivă întâmpină probleme de fertilitate. Statul român consideră această problemă suficient de importantă încât să dezvolte programe naționale de subvenționare a FIV, însă politicile de sănătate care oferă educație și prevenție în acest domeniu încă întârzie să apară” – spun organizatorii.

MedFusion Forum este un concept de conferințe educaționale care abordează multidisciplinar sănătatea și nutriția integrativă. Conferința „Fertilitatea și sănătatea reproductivă în cuplu” va avea loc duminică, 16 octombrie, de la ora 10:00, la Hotel Platinia (sala Da Vinci) din Cluj-Napoca și va putea fi urmărită online.

Detalii despre subiectele abordate, în pagina evenimentului www.mihaelabrailescu.ro/fertility-forum/.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut