Conferință ANOSR: Învățământul superior din România, competitiv în noul Spațiu European al Educației

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizează, în perioada 26 – 28 mai, la București, o conferință națională dedicată viitorului învățământului superior din România, denumită „Învățământul superior din România, competitiv în noul Spațiu European al Educației”.

„În contextul angajamentelor asumate de statul român la nivel european în privința reformelor din cadrul educației terțiare, dorim să inițiem o dezbatere care să abordeze pașii concreți pe care trebuie să îi urmărească sistemul de învățământ superior pentru îndeplinirea angajamentelor și principiilor europene. Conferința reunește atât actori din sistemul educațional românesc, cât și cel european, de la studenți la autorități publice și cadre didactice” – precizează organizatorii.

Conferința este organizată în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor și se află sub egida proiectului „România Educată”.

Agenda atelierelor organizate în cadrul conferinței include teme precum: „Viitorul Alianțelor Europene și impactul lor în rândul comunității universitare”, „Angajabilitatea studenților: care este măsura colaborării dintre universități și piața muncii și cum punem în centru studenții?”, „Fenomenul Brain Drain sau cum asigurăm circulația creierelor înspre România” sau „Cum arată universitatea inovativă a viitorului?”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut