Concurs pentru profesori și elevi: Digitaliada 7

Fundația Orange a anunțat, vineri, startul celei de a 7-a ediții a concursului Digitaliada, o competiție pentru profesori și pentru elevii de peste 14 ani, care vor să creeze lecții interactive în mediul digital.

Concursul Digitaliada 7 va premia concurenții pasionați, care dezvoltă conținut educațional original și open souce, cu echipamente electronice și IT (laptopuri, telefoane smart și tablete grafice) în valoare totală de 10.000 euro. Toate materialele vor fi validate din punct de vedere științific și evaluate de o comisie de experți în educație digitală.

„Pentru generația actuală de elevi, mediul digital este a doua lor natură, iar procesul de învățare nu mai poate fi separat în ziua de azi de instrumentele digitale. Proiectul Digitaliada a demarat acum 7 ani cu scopul de a reprezenta un ajutor de nădejde pentru întreg procesul de învățare prin care trec elevii claselor I-VIII. Lecțiile de pe Digitaliada.ro fac matematica mult mai interactivă, cele de gramatică conțin explicații simple și ușor de înțeles, iar astfel orele pot deveni plăcere. Ne dorim astfel să creăm noi șanse pentru viitorul acestor copii, astfel încât ei să fie mai bine pregătiți pentru licee și universități performante sau joburi bine plătite”, declară, într-un comunicat remis ziarului Făclia, Violeta Surugiu, manager de proiect Digitaliada.

Concursul include patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. O comisie specială, formată doar din elevi va acorda și un Premiu de Popularitate pentru cele mai interesante materiale.

Termenul limită pentru înscriere la concurs, pe www.digitaliada.ro, este 31 mai. Participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator, să completeze formularul dedicat și să încarce pe platformă materialele realizate. După evaluarea proiectelor depuse, câștigătorii vor fi anunțați până în data de 5 iulie.

Toate proiectele câștigătoare se vor regăsi ulterior pe digitaliada.ro și vor reprezenta un suport modern de curs sau resurse valoroase care îi vor ajuta pe profesori în procesul de predare și îi vor inspira pe elevi – anunță organizatorii.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut