Concurs de proiecte concepute de tineri și destinate tinerilor

Institutul Francez din România și Ambasada Franței au anunțat lansarea unui concurs de proiecte concepute de tineri și destinate tinerilor, cu tematică privind construcția europeană, educația despre democrație și gândire critică, artă și implicare politică sau dezvoltarea unei conștiințe ecologice.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, concursul se adresează organizațiilor de tineret din România, ONG-urilor – asociații, fundații și federații, înregistrate în România, conduse de tineri și în interesul tinerilor, precum și asociațiilor franceze consacrate prin Legea 1901, care colaborează cu organizații neguvernamentale românești.

Proiectele prezentate trebuie să propună acțiuni inovatoare și colective pentru una dintre tematicile următoare: educație despre democrație și gândire critică, construcție europeană, dezvoltarea unei conștiințe ecologice, dialog între generații sau artă și implicare politică.

Concursul de proiecte are două părți: inițiative civice și organizarea unui hackaton civic, urmând ca un candidat să aleagă doar una dintre ele. Se va acorda prioritate proiectelor care iau în considerare preocupările pentru egalitatea de gen. Durata de implementare a proiectelor în România trebuie să fie de maximum un an.

Inițiativele civice selecționate vor primi o finanțare din partea Institutului Francez din România și a Ambasadei Franței cu o valoare cuprinsă între 2.000 și 5.000 de euro, în funcție de necesități.

Dosarele trebuie trimise prin poștă până în 25 februarie 2020, inclusiv, la adresa: Ambassade de France en Roumanie / Service de coopération Institut français – Boulevard Dacia 77 – 02 0051 BUCAREST.

Candidații înscriși la acest concurs sunt invitați să participe la Forumul Tineretului, organizat de către Institutul francez în 26 februarie 2020.

Articole din aceeasi categorie