Concurs de eseuri, pentru elevi, la Biblioteca Municipală Turda

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda a organizat, în perioada 5- 28 mai, a XVI-a ediție a concursului de eseuri, tema din acest an fiind ”Amintiri din anii pandemiei”.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: una dedicată elevilor de gimnaziu și alta dedicată liceenilor din toate judetele țării.

La secțiunea dedicată elevilor de liceu s-au înscris 11 participanți (șapte din din Tg Mureș, și câte unul din Turda, Iași, Avrig și Constanșa). Premiul I a fost acordat, la egalitate, elevelor Drăghiță Diana (cls. a X-a A Liceul Tehnologic ”Gh Șincai” Tg. Mureș) și Iacubovschi Vlada (cls. a XI-a A Liceul Tehnologic ”Gh Șincai” Tg Mureș). Premiul II a fost decernat elevelor Vovea Mădălina (cls. a XII-a B Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda) și Udișteanu Teodora (cls. a X-a Colegiul Național Iași). Adam Alexandru (cls. a X-a A Liceul Tehnologic ”Gh. Șincai” Tg. Mureș) a primit Premiul III, iar Păcuraru Alexandru-Ilie (cls. a XI-a B Liceul Teoretic ”Gh. Lazăr” Avrig) a primit Mențiune.

La secțiunea dedicată elevilor de gimnaziu au participat tot 11 elevi (doi din Luduș, unul din București și opt din Turda). Clasamentul se prezintă astfel: Premiul I – Săvan Emma (cls. a VIII-a A Școala Gimnazială ”T. Murășanu” Turda) și Balla Alexandra (cls. a VII-a A Școala Gimnazială ”T. Murășanu” Turda); Premiul II – Burcea Mara (cls. a VIII-a B Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” București) și Pop Ariana-Sara (cls. a V-a B Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” Turda); Premiul III – Porcilă Ovidiu (cls. a VIII-a C Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda); Mențiune – Buza-Bubău Sidonia-Maria (cls. a VII-a A Școala Gimnazială Nr. 1 Luduș).

Din cauza vremii nefavorabile anunțate pentru ziua de 1 Iunie, nu se mai organizează festivitatea de premiere. Elevii din Turda se pot prezenta după premii la sediul central al bibliotecii, începând de miercuri, 2 iunie, între orele 7-18. Câștigătorilor din alte localități li se trimit premiile (diplome și cărți) prin poștă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut