Concurs de desene: Școala Banilor Bine-Crescuți

BCR a lansat, luni, de Ziua Internațională a Educației, concursul de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți”,  în completarea volumului II al cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone și lansată în luna iunie.

Concursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care vor reprezenta școala la care învață. Mecanismul constă în înscrierea de către fiecare școală a celor mai reușite 12 desene realizate de elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să reprezinte una dintre cele trei teme: „Economisesc pentru visul meu”, „Prima mea pușculiță”, „La ce ne ajută banii”.

Cele 10 școli finaliste vor fi selectate de juriul format din Cristina Andone (autoarea cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Sebastian Oprița (ilustrator al cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană), ținând cont de compoziția vizuală, armonie cromatică și originalitate. Colajele cu desenele alese vor fi reunite într-un album pe pagina de Facebook „Școala Banilor Bine Crescuți”, unde vor fi votate de către public.  Va fi desemnată câștigătoare școala care va obține cele mai multe like-uri din partea publicului și cel mai mare punctaj din partea juriului.

Premiile constau în cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru toate școlile finaliste, susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de către profesorii Școlii de Bani. Școala câștigătoare va primi titulatura „Școala banilor bine-crescuți”, precum și următoarele premii: cărți pentru toți elevii din școală, cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți „Școala banilor bine-crescuți” pentru biblioteca școlii, crearea unui „colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pentru cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți) și expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR.

„Prin cărțile din seria «Școala banilor bine-crescuți» am încercat să le vorbesc copiilor despre bani și despre cum relaționăm cu ei în viețile noastre într-o manieră amuzantă, jucăușă și adaptată vârstei lor. Și pentru că sunt de părere că poveștile pot fi transformate în realitate, m-am bucurat foarte tare de inițiativa BCR de a căuta în România o adevărată «Școală a banilor bine-crescuți» și de a duce subiectul educației financiare către chiar mai mulți copii, dar și profesori”, spune Cristina Andone.

Înscrierile se pot face până în 26 octombrie, direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut