Concert de pricesne, muzică bisericească și cultă

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj invită publicul la un concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, organizat marți, 19 aprilie, de la ora 15:00, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” (Calea Dorobanților nr. 104).

În cadrul evenimentului, Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteș, va prezenta muzică bisericească și cultă din repertoriul național și internațional. Pricesnele, cântate cu precădere în biserici, dar în ultimul timp devenite parte a repertoriului multor interpreți de muzica populară, vor fi prezentate de grupul vocal „Arheo”, coordonat de prof. Veronica Macarie Moldovan, și de renumitele interprete de muzică populară Oana Bozga-Pintea și Mariana Morcan.

În debutul manifestării va fi vernisată expoziția de sculptură „Memoria satului încrustată în lemn”, organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Expoziția, care se înscrie în șirul schimburilor culturale desfășurate în ultimii ani între cele două instituții, reunește lucrările a trei artiști sculptori sătmăreni: Vasile Dragoș,  Kóter Vasile și Vasile Vari, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, în a căror tematică se regăsesc și crâmpeie din lumea satului românesc.

Intrarea este liberă, „în limita spațiului disponibil”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut