Concert de muzică corală la Gherla

În aceste zile de sfârşit de an în organizarea Primăriei Municipiului Gherla şi a Casei Municipale de Cultură din localitate au avut loc manifestările cultural-artistice în cadrul celei de a VIII-a ediţii a „Festivalului de iarnă – E vremea colindelor”. Timp de 8 zile publicul a avut ocazia să asiste la spectacole folclorice, de muzică uşoară, dansuri populare, dans de societate, majorete şi muzică clasică.

În ultima zi a festivalului, pe scena amenajată în Piaţa Libertăţii a evoluat în premieră corul bărbătesc „Vocalis” al Casei Municipale de Cultură. Este vorba de o formaţie recent înfiinţată sub conducerea omului de cultură din oraşul de pe Someş, Marius Guţă, şi care are în componenţă 5 membri. Desigur, numărul coriştilor va creşte în perioada următoare având în vedere că noul grup vocal se află doar la începutul carierei (care dorim să fie cât mai lungă).

Corul „Vocalis” a interpretat trei colinde de Crăciun şi Anul Nou, care s-au bucurat de mare succes în rândul publicului numeros aflat în faţa scenei amenajate în aer liber în faţa impozantei Catedrale Armeneşti din centrul municipiului. Gherlenii ştiu să-şi preţuiască în adevărata lor valoare aceste perle ale creştinităţii, care sunt frumoasele colinde, cântate alături de cor, de asistenţa prezentă în părculeţul din zona centrală a urbei, împodobită sărbătoreşte. În cadrul programului a cântat şi grupul de colindători de la ADP, iar talentata interpretă de muzică folk din localitate, Camelia Hodiş, a încântat publicul cu câteva colinzi tradiţionale de Anul Nou.

Municipiul Gherla până acum 7 ani a avut un foarte bun cor mixt, „Corala Magna”, condus de prof. Valer Perşa cu nu mai puţin de 40 (!) de membri, din păcate desfiinţat. Coriştii gherleni au onorat mai multe festivaluri de profil din ţară, efectuând un turneu reuşit şi în Italia. Deocamdată, acest cor trăieşte doar din…amintiri. Poate actualul cor „Vocalis” va călca pe urmele acelei formaţii renumite, ambiţii există, e nevoie doar de preocupare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut