Concert cu muzică de relaxare la Gherla

În municipiul Gherla continuă seria spectacolelor estivale în aer liber. Spre bucuria și satisfacția tinerilor, în curtea Muzeului de Istorie de pe strada Mihai Viteazul nr. 4 a avut loc concertul „Relaxing Music Fusion”, susținut de trei instrumentiști talentați: Szilágyi Tóni – voce, pian, chitară, vioară, Kádár Zoltán „Krampusz” – voce, instrument și Pál Antal – saxofon. Trei muzicieni valoroși, care au oferit gherlenilor o seară de neuitat, care a dorit să fie doar începutul unei adevărate stagiuni artistice.

În repertoriul formației s-au aflat improvizații muzicale (instrumentale și vocale), care au îmbinat stilurile soul, jazz și folclor. Concertul a avut la bază fuziunea dintre cele trei stiluri puse în scenă de cei trei instrumentiști profesioniști, care și de această dată au dorit să ofere celor prezenți stări de relaxare pentru minte și corp prin muzică adevărată, din suflet. Ăsta a și fost scopul reprezentației din această perioadă călduroasă, programul și repertoriul abordat de artiști reușind să satisfacă toate gusturile.

În ambientul plăcut al muzeului gherlean, tinerii (dar, au fost și câțiva amatori ai genului mai în vârstă) au savurat din plin piesele prezentate, la sfârșit mulți dintre ei ieșind în fața scenei și dansând pe muzica interpretată de cei trei oaspeți. Chiar dacă a dominat muzica instrumentală, spectatorii s-au bucurat și de câteva improvizații vocale. Toate piesele prezentate au fost compuse de Szilágyi Tóni, „omul orchestră”, care și în seara magică de la muzeu a cântat la trei instrumente, dar, spre bucuria ascultătorilor, a interpretat și câteva melodii, unele chiar din repertoriul internațional. El este fondatorul trupei, dar și omul de suflet al vieții muzicale din municipiul Gherla, reprezentând cu cinste cultura locurilor natale și peste hotare.

Concertul a fost sprijinit de Primăria Municipiului Gherla, gazda ospitalieră fiind Muzeul de Istorie, un superb edificiu construit la sfârșitul secolului XVIII și care a servit înainte de al doilea război mondial ca sediu al Episcopiei Greco-Catolice din Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut