Concert caritabil pentru comunitățile ortodoxe din Africa

Asociația „Sfânta Elisabeta Feodorovna” organizează luni, 18 noiembrie, un concert caritabil de muzică religioasă și populară, intitulat „Zâmbet pentru Africa”.

De la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca vor concerta: Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Ceata „Sfântul Ioan Valahul”, Grupul Folcloric „Zestrea Ardealului” și Marius Ciprian Pop. De asemeni, vor lua cuvântul: pr. Cristian Sonea, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, cel care a efectuat numeroase vizite în comunitățile creștin-ortodoxe de pe continentul african, Irina Enea, coordonator al voluntarilor care au desfășurat misiune din Africa și preotul Dinu Criste.

Fondurile obținute în urma concertului, prezentat de Elisabeta Guzu și Grigore Sâmboan, vor fi utilizate pentru susținerea copiilor din comunitățile rurale din Uganda.

Demersul Asociației „Sfânta Elisabeta Feodorovna” vine după ce, în vara acestui an, trei tineri din Cluj-Napoca au desfășurat timp de două luni o misiune de voluntariat în Uganda, unde s-au axat, în principal, pe ajutorarea copiilor orfani și a celor din comunitățile rurale, aflate la limita subzistenței. Banii care se vor aduna în urma concertului vor fi utilizați pentru a continua acțiunea misionară în Africa și a se cumpăra, în principal, alimente, paturi pentru copii, medicamente și produse pentru îngrijirea medicală, materiale pentru activitățile sportive și educative realizate cu copiii orfani și cei din comunitate.

Biletele se găsesc de vânzare la: Agenția de Bilete a Casei de Cultură a Studenților, Cinematograful Florin Piersic, Librăria Humanitas, Librăriile Cărturești (Iulius Mall și Platinia) și pe https://eventbook.ro/.

Articole din aceeasi categorie