Concert aniversar cu ocazia Zilei Muzicilor Militare

Pasionații de muzică militară pot asista astăzi la un concert aniversar susținut de fanfara Diviziei 4 Infanterie „Gemina” în foișorul din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca. Evenimentul are loc începând cu ora 18.30 și este organizat cu ocazia împlinirii a 190 de ani de la înființarea Muzicilor Militare. Instrumentiștii militari vor concerta alături de mezzosoprana Lavinia Bocu și solista Mălina Mureșan.

Activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a virusului SARS-CoV-2 şi a restricţiilor care se impun în această perioadă.

Înființarea primei formații militare românești de muzică a fost menționată, pentru prima dată, în Regulamentul organic din 1 iulie 1831, care stipula funcționarea, la Iași, a unei fanfare militare. De-a lungul timpului, muzicile militare au avut un rol foarte important în diferite momente care au marcat istoria țării noastre, de la sărbători naționale, manifestări sociale, culturale și până la prezența pe front alături de trupele românești.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut