Comuna clujeană cu cea mai mică rată de vaccinare

În comuna Palatca, rata de infectare a atins pragul de 2,71 de cazuri la mia de locuitori iar la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, aici 17,75 la sută din populație s-a vaccinat anti-COVID. În prezent, la nivelul județului rata a crescut la 0,20 la mie iar în municipiul Cluj-Napoca, pragul de infectare este de 0,30 la mie, reiese din datele Direcție de Sănătate Publică a județului Cluj.

În cursul zilei de marți, în județul Cluj au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul virus.

În acest moment, la spitalele clujene dedicate tratării bolnavilor cu COVID sunt internați 78 de pacienți, doi dintre aceștia fiind la ATI.

Cât privește vaccinarea, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 664 de persoane în județul Cluj. Dintre acestea, 404 s-au imunizat la centrele de vaccinare, 106 la punctul drive throurgh, iar 164 la medicii de familie.

În județul Cluj, cea mai mare rată de vaccinare este în municipiul Cluj-Napoca-44,41 la sută. În zona rurală, comuna care stă cel mai bine la capitolul imunizare anti-COVID este Feleacu-40,83 la sută. În schimb, la Măguri Răcătău doar 6,04 la sută din populație este vaccinată. La Florești, cea mai mare comună din România, 39,65 la sută din populație s-a vaccinat.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut