Competiție chinologică la Jucu

Printr-o acțiune de parteneriat dintre Asociația Chinologică „Napoca” a județului Cluj și Primăria comunei Jucu, în acest ultim weekend al lui cireșar, s-a desfășurat competiția chinologică anuală pe această noua bază sportivă multifuncțională finalizată nu de mult în localitatea în care-și are reședința administrația comunei.

Din scurtul dialog purtat cu președintele asociației chinologilor clujeni, dl. Andreas Mako, am reținut faptul că actuala ediție a fost mult mai săracă în participare datorită condițiilor impuse de pandemie, condiții ce au fost imperios respectate prin accesul la competiție doar a celor ce au fost vaccinați sau cu analizele cerute.

Competiția, cu caracter național și internațional, a reunit aproximativ 350 de exemplare canine ce au însumat peste 100 de rase, între care cei mai mici au fost Chi hua hua, pe care îi poți băga într-un buzunar de palton, iar cel mai mare a fost masculul de Dog german, ce atinge greutatea de 65 – 70 kg.

În cadrul competiției au fost selecționate 10 exemplare din cei mai frumoși câini pentru premiere, obținându-se, în același timp, și dreptul la montă pentru reproducerea acestor specii de patrupezi al căror număr crește de la an la an prin gospodăriile și apartamentele orașelor noastre.
Acțiunea a fost salutată de primarul comunei Jucu, dl. Valentin Dorel Pojar, căruia președintele asociației îi mulțumește și pe această cale pentru asumarea parteneriatului și regretă slaba participare internațională care în anii trecuți era de 40 % din efective, iar în acest an doar de 40 de exemplare. Împreună reînvățăm în fiecare zi să trăim normal, să trăim frumos și în armonie. De undeva trebuie să începem. Dintr-un anumit moment e vital să înțelegem câtă nevoie avem unii de alții, e vital să ne facem curaj să ne întâlnim, să ne bucurăm de viață, de oameni, de prieteni.

Oamenii care iubesc animalele sunt cei care știu cel mai bine ce înseamnă un răspuns frumos la un gest frumos. Ei știu ce înseamnă să primești iubire necondiționată și mai știu cât e de important să oferi iubire, să oferi o vorbă bună, omenie, un gest minunat sau o faptă plină de căldură.

Am avut parte de o atmosferă de prietenie și competiție în comuna noastră. Ne-am bucurat că am avut lângă noi campioni și formatori de campioni. În calitate de primar al comunei, sunt onorat să vă spun că, la Jucu oamenii, buni și evenimentele lor deosebite vor avea loc întotdeauna.

Pentru mine ACASĂ înseamnă să fim gazde bune, înseamnă să avem musafiri frumoși, înseamnă să ne simțim bine cu noi și cu cei dragi nouă”, a spus edilul.

D. VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut