Compartiment ATI din cadrul SCJU Cluj, reabilitat și modernizat

Compartimentul ATI care deservește Secția Clinică Chirurgie Generală II și Secția Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a fost reabilitat și dotat din veniturile proprii ale spitalului și ale Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Inaugurat vineri, Compartimentul ATI dispune de: nouă paturi moderne de terapie intensivă, cu posibilitate de mobilizare a bolnavului, monitorizare invazivă complexă, stație centrală de monitorizare, instalație de aer laminar cu ventilație antibacteriană, lămpi cu lumină ultravioletă pentru sterilizarea mediului și prevenirea infecțiilor nosocomiale. De asemeni, structura nouă pentru unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Compartimentului ATI, precum și sistemele portabile, cu posibilitate de dezinfecție, pentru depozitarea materialelor sanitare, pun la îndemâna echipei medicale întreg suportul necesar pentru a oferi pacienților cea mai bună asistență medicală – a anunțat conducerea SCJU Cluj.

Secțiile și compartimentele de anestezie și terapie intensivă (ATI) asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri de diagnostic sau terapeutice. Totodată, asigură suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor și al leziunilor de organ.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie